Testimonials

TOVES TESTIMONIAL

Jag har vägt över 100 kg de senaste sex åren. Jag gick igenom en graviditet och en förlossning med denna vikt och överlevde. Jag var helt säker på att jag aldrig mer i mitt liv skulle väga normalt igen. Jag hade accepterat att så var fallet, att jag för alltid skulle vara ordentligt överviktig i mina ögon men i vardagsmun lida av fetma.

Jag har provat det mesta inom bantning och aldrig riktigt fattat att det var min livsstil som det var fel på. Jag gjorde som coacherna på Viktväktarna sa, jag åt mitt pulver som dietisterna som arbetade på Itrim hade sagt att jag skulle göra men jag kunde aldrig hålla mig kvar i den typen av liv, Jag föll alltid tillbaka till smågodis, mängder av läsk men framförallt chipsen. Jag kunde aldrig se mitt missbruk, förstod aldrig att det inte var hälsosamt, alla andra kunde ju äta allt men ändå se normala ut.

​Våren 2015 så sa min mamma att hon skulle boka in ett nytt möte med Eva, min mamma hade gått hos Eva något år tidigare och kände att det var dags för en ny kur. Bluff och båg det var det jag tänkte att det var. Undrade över vad det var för en kvinna som skulle försöka ändra min mamma, det kommer aldrig att fungera, jag vet hur vi äter i den här släkten, vi kommer alltid att vara feta.

Min mamma frågade mig om jag inte skulle ta och följa med och träffa Eva, köra samma kur som henne, så att vi kunde stötta varandra. Aldrig sa jag. Det var bara trams, varför skulle jag lägga pengar på någonting som jag inte trodde på.

Efter ytterligare några frågor och funderingar från min mamma om jag inte skulle följa med för bara en träff, så gick jag till slut med på det. Vi åkte in till Evas kontor och jag var otroligt nervös. Att någon annan än jag själv skulle granska min kropp var i tanken otroligt obehagligt. Att få träffa Eva i egen hög person gör att man genast slappnar av, hon får en att känna sig vacker och välkommen även om man väger en bra bit över hundra kilo.

Vi satt hos Eva i över en timme och pratade om hur allt skulle gå tillväga, hur vi skulle ringas varje dag, att jag skulle väga mig varje morgon och äta på ett sätt som jag aldrig någonsin hade gjort innan. Att jag absolut inte fick träna för då skulle inte siffrorna på vågen gå åt rätt håll. När vi gick mot bilen efter mötet med Eva så var jag fortfarande skeptisk men ändå otroligt nyfiken.

Men, jag hade bestämt mig. Jag skulle inte lida av fetma längre, jag skulle vinna kampen om min egen kropp. För det är något som man måste ha gjort, man måste ha bestämt sig att nu räcker det! En kamp det blev det, både fysiskt och psykiskt. Min första kur varade i fyrtio dagar, tuffa fyrtio dagar, men så otroligt värt det.

Jag gick från 110 kg till 93 kg på dessa fyrtio dagar. 17 kg och nästan 90 centimeter runt om på kroppen tappade jag på dessa dagar. När vi sedan klev in i Fas 2 så var jag livrädd, tänk om jag skulle gå upp allt igen, även om jag hade lärt mig hur, när och vad jag skulle äta. Det var min största mardröm, att jag skulle gå upp alla kilon och centimetrar igen. Det vart motsatt effekt, jag fortsatte att rasa i vikt.

I slutet på september körde vi igång med en kur till för att nå målvikt. När jag startade kur nummer två vägde jag 87 kg, jag hade alltså under Fas 2 och Fas 3, alltså börjat leva mitt nya normala liv gått ner ytterligare 6 kg och ett gäng centimetrar. Det var första sommaren sen jag träffade min blivande man som jag hade kunnat hålla min vikt och kunnat ha både bikini och shorts på mig och känna mig otroligt bekväm i det.

Under den andra kuren hos Eva så tappade jag ytterligare 12 kg och väger idag 75 kg. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få säga att jag är normalviktig igen men tack vare Eva och hennes kunskaper om mat, hälsa och välbefinnande så kan jag faktiskt göra det. Eva har hjälpt mig att få ett bättre självförtroende och hjälpt mig att förstå vikten vid att hålla sin hälsa i fokus.

Tack vare Evas kur och inspiration så ska jag få stå brud i maj 2016. Något som jag trodde att jag aldrig skulle få göra på grund av mitt svikande självförtroende och självkänsla som berodde på min vikt. Nu känner jag mig bekväm och trygg i min kropp vilket har resulterat i att jag bland annat ska få gifta mig.

Inte nog med att jag har återfunnit både självkänsla och självförtroende, jag har också blivit frisk av detta. Jag föddes med svår astma och har ätit starka mediciner för det i hela mitt liv. Jag har haft klippkort på akuten för att jag har fått så många astma-och allergianfall. I dag så tar jag nästintill ingen medicin för min astma och min allergimedicin är neddragen till hälften mot vad jag tog innan. Det är första gången på mina 27 år som jag har fått sänka istället för att höja dosen på mediciner. Jag har alltid min korttidsvärkande inhalator med mig om det skulle hända något men den har inte används sen jag började hos Eva. Jag har även haft problem med min sköldkörtel i många år, under min graviditet blev det värre och läkarna var tvungna att höja mitt levaxin vid flertal gånger, ibland två gånger under samma vecka.

Dosen som jag äter nu är så pass liten så att jag egentligen skulle kunna klara mig utan den för att mina värden är så pass bra igen. Men de vågar inte riktigt avskriva mig den ännu.

Så tack Eva för att just jag har fått chansen att göra denna fantastiska resa som har fått mig att få en helt ny syn på livet och som har gjort så att jag tror på mig själv igen. Jag tappade över 30 kg med Evas hjälp och vann samtidigt så otroligt mycket mer, både mitt självförtroende och min självkänsla men jag fick också en mentor som leder mig på rätt väg här i livet.

Tove

ÅKES TESTIMONIAL

NÅGRA ORD FRÅN EN ”40 TAGGARE” SOM PRECIS VARIT PÅ 60-ÅRS KONTROLL

För mig har det blivit ett nytt sätt att tänka och ett nytt sätt att leva. Först och främst känna lugn harmoni och glädje.

Jag äter idag helt annorlunda än tidigare. Jag äter i princip aldrig mejeriprodukter. Äter alltid en frukt till frukost. Äter nästan aldrig pasta/potatis. Om jag äter kött så blir det vilt kött eller rött kött och nästan aldrig till middag. Middag oftast fisk. Idag äter jag betydligt mindre portioner och på tallriken lika mycket grönsaker som proteiner. Dricker i huvudsak vatten. Alltid kolodialt vatten på morgonen samt 2 stycken Juice Plus kaplsar av varje sort.

Jag går en promenad varje dag minst en timme, i övrigt är jag väldigt aktiv och kan också vara det eftersom jag känner mig så pigg. Visst dricker jag vin på helgen och en god middag och något snacks. Tar oftast en fruktdag på måndagar för att rensa kroppen.

Jag kör minst en gång per år Bülowmetoden Fas 1 och Fas 2 för att verkligen rena kroppen och som bonus går man ju ner i vikt, men för mig känns det bara skönt att bli av med sockerbehovet och verkligen bli av med alla slaggprodukter.

Jag tror också att man måste göra upp med sig själv vad man vill prioritera och framför allt inte stressa, utan umgås med vänner och bekanta som ger glädje. Några ord från en 40 taggare skämt åsido, men jag har precis varit på 60-års kontroll. Där säger sköterskan efter undersökningen: Men Åke hur kändes det att vara på 40-års kontroll…. Samtliga mina värden är på topp precis som en 40-45 åring….

ANN-LOUISE TESTIMONIAL

Hej!

Jag är en kvinna på 49 år som till stor del av mitt liv bantat och tyckt synd om mig själv.Jag har provat alla sorters metoder från bantningspiller, LCHF viktväktarna, etc. etc. Och ja, jag har gått ner i vikt men alltid gått upp igen, allt och lite till. Jag läste i tidningen om Bülowmetoden och ville ge det en chans. Jag kontaktade Eva Bülow och kom på ett besök. Min kropp och hälsa var i uruselt skick.

Högt blodtryck, fetma (105,1 kg), halsbränna och hade svårt att röra mig (kunde inte knyta skorna själv). Sist men inte minst var jag oerhört ledsen och nedvärderande mot mig själv. Vaknade ofta på nätterna med panikångest.

Och där sitter du Eva och säger till mig att detta skall fixa sig! ”Vi skall få ordning på dig med”, sa du. Jag fick recept på mat jag skulle äta samt ta en promenad på 1 timme/dag och 4 piller under tungan/dag. Vi skulle även prata på telefonen varje dag.

Redan efter två dagar hade jag rasat 2,7 kg. Min kur varade i 40 dagar och jag gick ner nästan 15 kg. Nu i efterhand känns det som det var ganska lätt men visst hade jag vissa dagar som var jobbiga. Men vad som hände med mig i takt med att kilona rasade var värt allt.

Oh Eva! Hur skulle jag klara mig utan våra dagliga samtal som gav mig så mycket mer?

Du fick mig alltid på rätt spår när mina anklagelser mot mig själv var obefogade.

Du fick mig att tycka om mig som jag var och sätta gränser för mina tankar.

Jag började känna mig stark och vågade ta för mig mer utav livet.

Jag har alltid varit glad utåt så ingen har vetat hur insidan var…

Nu började jag ställa krav både på jobbet och privat och med min kropp hände det fantastiska saker, vikten gick ner och blodtrycket blev normalt eftersom jag gav min kropp bra mat som den tyckte om.

Efter mina 40 dagar stabiliserades vikten men jag ville fortfarande gå ner mer.

Efter 3 månader gick jag på min andra 40 dagars kur. Jag mättes och fotograferades igen, vilken skillnad från förra gången! Jag fortsatte prata med Eva och gick ner 10 kg till. Idag är jag en vacker kvinna på både  insidan och utsidan.

När jag känner tendensen till stress (som min kropp inte alls tycker om) tar jag fram några av Evas visdomsord och jag är snart på rätt spår igen. Jag har bestämt mig för att fortsätta vara smal, jag njuter av mig själv och min underbara familj. Och du Eva, du får gärna skriva mitt namn. För första gången på väldigt länge vill jag inte vara någon annan, bara mig själv.

Ni som känner igen er ta denna fantastiska möjlighet till ett bra, långt och lyckligt liv. Tyck inte synd om er själva, gör något åt det för det är du värd.

Puss o kram Ann-Louise

AGNES TESTIMONIAL

Jag har levt med övervikt i flera år och har verkligen försökt alla möjliga bantningskurer från Viktväktarna till GI-metoden. Lyckades gå ner 3-4 kg sen stod det still och tålamodet tog slut. Med Evas metod och rätt kosthållning har jag lyckats gå ner hela 16 kg och har under tiden mått oförskämt bra, mycket energi bättre blodtryck och ett lättare liv. Tack Eva.

ANITA TESTIMONIAL

Min viktresa började i år i februari när jag kom i kontakt med Eva . Hon gav mig insikt att nu är det för resten av ditt liv. Med Evas energi och positivitet gick resan mot mitt nya viktliv som en dans. Evas ständiga tillgänglighet och stöd gjorde att jag aldrig kände mig ensam eller vilsen.

Vad jag har vunnit: viktnedgång med 25 kilo, fantastiska blodvärden, halverat min blodtrycks medicin, bort med uppblåst mage, och livsenergi som är tillbaka. Ett stort tack till mitt barnbarn som fick mig att inse att jag var tvungen att ta tag i mitt liv. Varma kramar till dig Eva och ett stort tack för allt.

GUNILLA TESTIMONIAL

Jag är 65+ och har hunnit prova många olika metoder för att gå ner i vikt. Vilken resa Eva bjöd på! Fick börja med att äta så mycket jag orkade under två dagar. Sedan få med sig tydliga instruktioner om hur och vad jag skulle äta. Enkla och varierande recept att följa och sist men inte minst BOKEN.

Boken, ”ÄT FÖR LIVET”, som ger en förklaring till vad som egentligen händer i kroppen när man äter. Det var en fröjd att väga sig varje morgon. Sakta men säkert dalade viktkurvan nedåt. Så tryggt att efter alla dessa olika dieter hittat något som fungerar, som man själv kan styra. Jag vet vad jag inte kan äta och vad jag kan äta utan problem och inget är förbjudet 🙂

Lagom till sommaren hade jag nått mitt vikt mål dvs minus 14 kg. Det är inte svårt att bevara för min kropp vill vara där! Familj och vänner gläds med mig. Jag trivs och mår så mycket bättre.

Tack Eva för all inspiration och stöd. Du finns alltid där när jag undrar över något.

Hälsningar Gunilla Persson

ULRIKA TESTIMONIAL

Jag hade flera anledningar att komma till Eva på Bülow Clinic. En var att stötta min man som hade större anledning att gå ner i vikt än jag. Men visst har jag tidigare pressat några kilon ner och sen upp dem igen. VI är båda väldigt matlagnings intresserade och tycker mycket om mat. Det är viktigt att båda vet hur och varför man ska laga mat och vilka råvaror som är bra resp. dåliga. Denna kunskap garanterar en långsiktig vikthållning. Det har också varit ett stort stöd att göra det tillsammans med maken. Det kan ju givetvis också vara en väninna eller en kollega. (Många kollegor har undrat över denna ”rasande” effekt).

​Min viktigaste anledning var att i min familj har vi medfött höga kolesterolvärden och ärftliga hjärt-och-kärlsjukdomar. Dessutom har jag haft mycket problem med gallstensanfall då jag inte tålde varken för mycket eller för fet mat. Båda dessa problem har jag kommit till rätta med.

Jag mår nu mycket bättre, är piggare och har insett hur viktigt rätt kost är för hälsan.

Jag kan rekommendera alla som funderar på att långsiktigt investera i sin hälsa att ta till sig Evas råd och bara göra det. Metoden är lika enkel som genialisk och jag har så här 2 år senare behållit min vikt genom att leva som Eva lär!

Tusen, tusen och åter tusen tack Eva!
Ulrika

LARS TESTIMONIAL

Jag blev rekommenderad att testa Bülowmetoden av en god vän till mig, tillika läkare. Jag började på 127 kg och efter 40 dagar hade jag gått ner 20,5 kg! Jag har aldrig gillat att laga mat, men nu vaknade intresset i kapp med att mitt blodsocker sjönk.

Eva sade att jag skulle bli fri min diabetes som en trevlig sidoeffekt, men det hade jag svårt att tro först. Men när blodsockret låg på 5,7 efter 40 dagar började jag förstå att det nog låg något i det hon sade. Andra omgången med 40 dagar på Fas 1 började jag 6 veckor senare. Efter dessa dagar har jag nu gått ner ytterligare 21 kg och blodsockret är stabilt och jag är helt utan mediciner. Jag hade dessutom ont i knän, rygg och fötter, vilket har helt försvunnit.

Jag mår generellt sett mycket bättre både i kropp och knopp!

Tack snälla Eva

Referenser

Lyssna på våra klienter här

Här kan du lyssna på några klienter som har genomfört programmet.

Eric

“Att få en coaching varje dag har varit skillnaden för mig”

Lili

“Bülowmetoden är heltäckande, det handlar inte bara om viktnedgång”

Eric

“Att få en coaching varje dag har varit skillnaden för mig”

Lili

“Bülowmetoden är heltäckande, det handlar inte bara om viktnedgång”

Boka kostnadsfri konsultation

Boka en 15-minuters kostnadsfri konsultation med Eva Bulow för att få en bättre förståelse för hur det fungerar. Det finns några lediga platser varje vecka. Fyll i formuläret så återkommer vi med förslag som fungerar för dig.

Eva Bulow

Legitimerad sjuksköterska & Coach