top of page
Mat

Vårt absoluta favoritämne. Hur kommer det sig att vi vet så pass lite om vad mat gör med våra kroppar?

 

Mat är vår medicin. Vårt mål är att utbilda alla som är intresserade av sin hälsa. Eva Bülow bestämde sig redan som tonåring, att hon både då och i framtiden skulle leva hälsosamt.Vilket är anledningen till att hon till den här dagen fortsätter att utforska hälsans alla aspekter med en 30 -årig utbildning inom ämnet i ryggsäcken.

 

Evas råd är följande:

1. Varför? För att frukt är i princip redan färdigsmält när den kommer ner i magsäcken. Den lämnar magsäcken efter 20-40 minuter beroende på hur mycket fibrer frukten innehåller.

Vattnet som frukten innehåller har samma struktur som vattnet inne i din kropp. Den tar med sig näring in i cellerna och tar bort avfallet från cellerna.  Men om du har ätit någonting annat innan frukten, kommer den maten att blockera vägen till tunntarmen. Istället behålls frukten i magen längre än vad som är avsett, vilket gör att den börjar jäsa och resten börjar ruttna.

2. Kombinera inte animaliskt protein med kolhydrater. Varför? För att det är olika ämnen i kroppen som bearbetar och bryter ned protein och kolhydrater. Proteinet bryts ner av saltsyran men stärkelsen bryts ner av alkaliska/ basiska ämnen. Så när de båda möts, basiskt och surt, neutraliserar de varandra och maten bryts då inte ner ordentligt. Tillslut kommer proteinet att börja ruttna samtidigt som stärkelsen börjar jäsa. Det är med andra ord anledningen till att folk kan känna sig uppsvällda efter en måltidl. 

 

3. Försök att äta så ekologiskt som möjligt. Den ekologiska maten har 5-6 gånger mer näringsämnen än den vanliga frukten du finner i din matbutik. 

 

4. Är riktiga fetter. Så som kallpressad olivolja, macadamia-olja, avokado-olja, kokosolja samt smör. Men håll dig däremot borta från de så kallade vegetabiliska oljorna då dessa ofta är genmodifierade raffinerade till oigenkännlighet. De viktiga fettsyrorna din kropp behöver är borta. 

5. När du äter socker, undvik alla sorters artificiellt socker så som aspartam, HFCS, sackaros, sukralos och agave sirap. Trots att agave sirapen kommer från agave plantan innehåller den upp mot 90 % fruktos, vilket är en ännu högre fruktosnivå än vad som finns i HFCS, en högfruktossirap gjord av majs. Håll dig istället till ekologiskt socker så som rå honung, xylitol eller stevia. 

 

För att lära dig mer om mat, läs Evas bok ”Ät vad du är” >

LÄS MER OM VIKT AV VATTEN >

MAT
bottom of page