Bülowmetoden

Beprövad metod - Gå ner 0,3 - 0,5 kg om dagen

Bülowmetoden består av tre delar. Den första delen, som kan variera i längd beroende på vad klienten behöver, sträcker sig mellan 23, 30 eller 40 dagar. Den här delen, Fas 1, är en så kallad permanent justering av kroppsvikten till dess ideala vikt. Under första fasen följer klienten ett strikt matschema som består av 2 frukter, lunch och middag bestående av riktiga råvaror. I fas 2 kommer du att lägga till ett födoämne i taget och i Fas 3, vilket är resten av ditt liv; kan du äta allt men inte alltid.

Är du redo?

Du har redan tagit det första steget. Du har tagit tag i situationen genom att fråga dig själv om du är redo för Bülowmetoden. För att förändra din livsstil och din hälsa måste du våga göra någonting nytt.

Vi kommer att tillsammans utforska hur din kropp fungerar och hur den reagerar på olika födoämnen. Då vi alla är unika finns det ingen anledning att jämföra sig med andra, utan vi fokuserar på hur just du fungerar.

Så är du redo och i behov av Bülowmetoden?

Läs igenom och tänk efter i fall du känner igen symptomen nedan:

• Övergångs besvär/menopaus
• Det känns omöjligt att gå ner i vikt trots flera försök
• Onaturligt lätt för kroppen att gå upp i vikt
• Yrsel
• Halsbränna
• Huvudvärk
• Högt blodtryck
• Diabetes 1 och 2
• Crohn’s sjukdom, IBS eller ulcerös kolit
• Genomgått en gastric bypass/sleeve
• Fibromyalgi
• Gastrit
• Oroskänslor
• Ledsvärk
• Muskelvärk
• Gikt
• Psoriasis
• Snarkning/CPAP
• Sömnsvårigheter
• Minskad sexlust

Fas 1

Till att börja med har du som klient en coach som du talar med varje vardag under den här delen av Bülowmetodens första fas och med anledning av det låga kaloriintaget sker träning endast i form av en timmes promenad. Metoden är uppbyggd för att fokusera på reducering av rätt sorts fett. Våra kroppar består nämligen av tre sorters fetter, vilket är varför det är viktigt att fokusera på det rätta.

De olika sorters fetterna är följande:

1. Först har vi våra naturliga fettreserver = underhudsfettet, som är jämnt distribuerat över hela kroppen.​

2. Sedan har vi det strukturella fettet, som finns mellan våra organ och muskler. Det strukturella fettet bygger även upp ansiktsdrag samt är en del av våra händer och fötter. ​

3. Slutligen har vi farliga fettet eller det onaturliga fettet, som sätter sig runt midjan men även på andra ställen beroende på kroppsform och uppbyggnad.

Det här fettet låses in av kroppen, vilket gör att när vi bantar på traditionellt vis, förlorar vi fettreserverna och därefter det strukturella fettet. Det är sedan inte förrän i slutfasen som vissa lyckas nå det faktiska farliga fettet, vilket är varför många som har bantat mycket ibland tenderar att se magra ut. Men med Bülowmetoden går du andra vägen, vilket innebär att du förlorar det farliga fettet istället för det fett som är nödvändigt för att din kropp ska se hälsosam ut och vara hälsosam.

Fas 2

Efter att ha gått igenom Fas 1. av Bülowmetoden, coachar och vägleder vi våra klienter in i nästa del. I Fas 2 implementerar vi metoden i klientens egen livsstil genom att hitta matkombinationer som fungerar för just hans eller hennes kropp. Detta sker genom att på olika sätt addera mat till dieten för att hitta den bästa formen för just dig.

Fas 3

Den tredje delen av Bülowmetoden består av riktlinjer för hur du ska äta resten av ditt liv. Detta beskrivs i min senaste bok ”ÄT FÖR LIVET”. Något vi sällan hör talas om är betydelsen av att hålla vår kropp så alkalisk som möjligt. Vi kan enkelt mäta vårt pH-värdet med ett lackmuspapper.

När kroppen är sur kan den inte reparera sig själv ordentligt. När cellerna har för lite syre muterar de för att överleva i en sur miljö, vilket kallas cancer. Om du kombinerar maten på rätt sätt hjälper du till att hålla din kropp så frisk och basisk som möjligt.

De som har gått igenom programmet och följt riktlinjerna i boken har alla behållit sin nya vikt.

Som en bonus har människor blivit befriade från diabetes, fibromyalgi, psoriasis, högt blodtryck, högt kolesterol, uppblåsthet, IBS, led-och-muskelsmärta, gikt, migrän, eksem och olika hjärtsjukdomar. För dem är det ovärderligt att få sin hälsa återställd.

Mat & kost

Mat är vår medicin. Vårt mål är att utbilda alla som är intresserade av sin hälsa. Eva Bülow bestämde sig redan som tonåring, att hon både då och i framtiden skulle leva hälsosamt. Vilket är anledningen till att hon till den här dagen fortsätter att utforska hälsans alla aspekter med en 40-årig utbildning och erfarenhet inom ämnet i ryggsäcken.

Evas råd är följande:

1. Varför skall man äta frukt på fastande mage? För att frukt är i princip redan färdigsmält när den kommer ner i magsäcken. Den lämnar magsäcken efter 20-40 minuter beroende på hur mycket fibrer frukten innehåller.

Vattnet som frukten innehåller har samma struktur som vattnet inne i dina celler i kroppen. Den tar med sig näring in i cellerna och tar bort avfallet från cellerna. Men om du har ätit någonting annat innan frukten, kommer den maten att blockera vägen till tunntarmen. Istället behålls frukten i magen längre än vad som är avsett, vilket gör att den börjar jäsa och resten börjar ruttna.

2. Kombinera inte animaliskt protein med kolhydrater. Varför? För att det är olika ämnen i kroppen som bearbetar och bryter ned protein och kolhydrater. Proteinet bryts ner av saltsyran men stärkelsen bryts ner av alkaliska/basiska ämnen. Så när de båda möts, basiskt och surt, neutraliserar de varandra och maten bryts då inte ner ordentligt. Slutligen kommer proteinet att börja ruttna samtidigt som stärkelsen börjar jäsa. Det är med andra ord anledningen till att folk kan känna sig uppsvällda efter en måltid.

3. Försök att äta så ekologiskt som möjligt. Den ekologiska maten har 5-6 gånger mer näringsämnen än den vanliga maten du finner i din matbutik.

4. Ät riktiga fetter. Så som kallpressad olivolja, macadamiaolja, avokadoolja, kokosolja samt smör. Men håll dig däremot borta från de så kallade vegetabiliska oljorna då dessa ofta är genmodifierade raffinerade till oigenkännlighet. De viktiga fettsyrorna din kropp behöver, är borta.

5. När du äter socker, undvik alla sorters artificiellt socker så som aspartam, HFCS, sackaros, sukralos, agave sirap etc… Trots att agave sirapen kommer från agave plantan innehåller den upp mot 90 % fruktos, vilket är en ännu högre fruktosnivå än vad som finns i HFCS, en högfruktossirap gjord av majs. Håll dig istället till råsocker från sockerrör eller rå honung, xylitol eller stevia.

För att lära dig mer om mat, läs Evas bok ”Ät för livet”

Vikten av vatten

Vi kan inte nog understryka vikten av att dricka vatten. Som vi vet består kroppen av 70 % vatten, vilket är varför varenda liten kemisk reaktion i kroppen behöver det.

Vatten transporterar näringsämnen till cellerna och transporterar bort avfallsprodukter från cellerna. Vattnet är även en del av vår saliv, håller magslemhinnan fuktig, återfuktar våra tarmväggar samt mycket mer för att hålla kroppen fungerande. Men trots att vatten är bra, är det samtidigt viktigt att veta vilket sorts vatten vi helst skall dricka.

Om du bor i USA är det bra att undvika vatten ur kranen. Det är nämligen mest en kemisk blandning med allt från flour, tvålrester, insektsmedel, kadmium, koppar, arsenik, svavelsyra, till hormoner och klor. Listan kan göras längre, men du förstår poängen.

Det bästa vattnet är därför enligt oss, rent och joniserat vatten. Speciellt eftersom du då själv kan bestämma vilket pH-värde du vill att det ska ha. För att åstadkomma det rekommenderar vi en joniserande vattenmaskin, såsom en Kangen maskin från Enagic. Den har mycket negativa ORP nummer (Oxidation Reduction Potential), på minus 400, vilket gör vattnet till en kraftfull antioxidant. Kangenvattnet är därför 6-16 gånger starkare än vitamin C och 3-8 gånger starkare än grönt te.

Hur mycket vatten bör vi dricka per dag?
Mellan tummen och pekfingret bör man dricka 45 ml/kg kroppsvikt dagligen. Vid sjukdomstillstånd öka till 60 ml/kg kroppsvikt.

Kvantfysik

Kvantfysik eller energi medicin ser människokroppen som en energivarelse. Allt levande har ett energifält omkring sig som fungerar som ett nätverk. Genom nätverket kommunicerar sedan cellerna med varandra och med omvärlden.

Varje cell, varje organ och varje vävnad i kroppen har sitt specifika frekvensmönster. Även tankar och känslor. All materia avger därför energivågor som kan mätas. Detta gäller alla celler, vävnader, parasiter, bakterier, virus och organ i vår kropp.

Allting har sin egen frekvens. Frekvensmedicin är således baserad på kvantfysik som för mer än hundra år sedan ersatte det mekaniska Newtoniska paradigmet och som idag har forskats på i snart 50 år i både Tyskland och USA. Enligt det kvantfysiska eller biofysiska paradigmet är människokroppen nämligen primärt energi. Överföringen av signalerna är inte i första hand kemisk, utan elektromagnetisk.

Om energin är blockerad sjunker frekvenserna i olika organ och celler, vilket påverkar hela kroppen. Vår kropp sätts i obalans vilket kan få både fysiska och psykiska symptom. Infektioner som inte kan läka hindrar cellens förmåga att kommunicera. Om detta sedan inte korrigeras kan det leda till mer kroniska sjukdomar. Energimedicin återställer därför cellkommunikationen så att farliga substanser kan lämna kroppen vilket gör att den kan hela sig själv.

Energimedicin utgår sammanfattningsvis från ett mer holistiskt förhållningssätt till våra kroppar där varje känsla och tanke har sin egen energifrekvens. Av den anledningen är det lika viktigt att må bra i sinnet vid en viktnedgång. Så kallade ”glada tankar” påverkar nämligen också kroppens vibrationer.

Recept

Smakprov på recept med Bülowmetoden

Recept 1.

Laxfilé med syrlig gräddsås och broccoli

Ingredienser:
100-150 gram laxfilé.
1/2 knippe baby broccoli
3 stora champinjoner
6 vitlöksklyftor
Smör till stekning
En skvätt vitt vin
En skvätt Ponzu
1 dl tjock grädde
Havssalt och svartpeppar

Gör så här:
Det tar 10 min från start till mun. Koka upp vatten med havssalt. Koka broccolin i 5 min. Häll av och häll över kallt vatten. Stek de skivade champinjonerna i smör tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna. Efter några minuter lägg i lax kuberna. Salta och peppra. När de fått färg, skvätt i vitt vin och Ponzu. När det bubblar häll i grädden lite i taget så den blir krämig. Servera med broccolin.

 

En av Sveriges främsta hälsocoacher

Jag älskar att hjälpa folk att förbättra sin livsstil och hälsa på alla plan i deras liv. Genom åren har jag arbetat med näringskonsultation till allt från enskilda personer till spa-anläggningar till sultaner och prinsessor. Jag coachar kunder på olika språk såsom på svenska, engelska och franska.

 

 

Boka kostnadsfri konsultation

Boka en 15-minuters kostnadsfri konsultation med Eva Bulow för att få en bättre förståelse för hur det fungerar. Det finns några lediga platser varje vecka. Fyll i formuläret så återkommer vi med förslag som fungerar för dig.

Eva Bulow

Legitimerad sjuksköterska & Coach