top of page
Vattenstråle

Vi kan inte nog understryka vikten av att dricka vatten. Som vi vet består kroppen av 70 % vatten, vilket är varför varenda liten kemisk reaktion i kroppen behöver det. 

 

Vatten transporterar näringsämnen till cellerna och transporterar bort avfallsprodukter från cellerna. Vattnet är även en del av vår saliv, håller magslemhinnan fuktig, återfuktar våra tarmväggar samt mycket mer för att hålla kroppen fungerande. Men trots att vatten är bra, är det samtidigt viktigt att veta vilket sorts vatten vi helst skall dricka. 

 

Om du bor i USA är det bra att undvika vatten ur kranen. Det är nämligen mest en kemisk blandning med allt från flourid, tvålrester, insektsmedel, kadmium, koppar, arsenik, svavelsyra, till hormoner och klor. Listan kan göras längre, men du förstår poängen. 

 

Det bästa vattnet är därför enligt oss, rent och joniserat. Speciellt eftersom du då själv kan bestämma vilket pH-värde du vill att det ska ha. För att åstadkomma det rekommenderar vi en joniserande vattenmaskin, såsom en Kangen maskin från Enagic. Den har mycket negativa ORP nummer (Oxidation Reduction Potential), på minus 400, vilket gör vattnet till en kraftfull antioxidant. Kangenvattnet är därför 6-16 gånger starkare än vitamin C och 3-8 gånger starkare än grönt te. 

 

Kangenvattnets tre viktigaste egenskaper är:

 

1. Du kan välja vilket pH värde du vill ha mellan 2,5-11,5. Tillskillnad från vattnet du dricker idag börjar du på 8,5. Det är nämligen så att allt eftersom våra kroppar blir mer och mer basiska, kan vår de börja reparera sig själva, vilket de inte kan göra i en sur miljö.

 

2. De effektiva antioxidanterna på minus 400 ORP, gör att förmågan att eliminera fria radikaler ökar. Dessa är ofta en del av anledningen till 70 % av våra vanligaste sjukdomar, även vissa arter av cancer, diabetes och för tidigt åldrande. Negativa joner är därför bra för kroppen till skillnad från positiva joner som har motsatt effekt. 

3. Varje vattenmolekyl har en hexagonal form, vilket är vad vattnet i naturen har. 

Men vårt kranvatten har efter flera miil färd i våra vattenledningar, tappat en av sina molekyler vilket gör att molekylerna istället formas till en pentagonal form Som i sin tur gör det svårare för vattnet att penetrera våra cellers membran. 

 

Dr. Batmanghelidj skriver i sin bok ”The Healing Power of Water", att de flesta sjukdomar kan botas genom att dricka rätt sorts vatten. Ämnet utforskas flitigt och Nobelpristagaren i kemi, Dr. Peter Agres, fick sitt pris 2003 med anledning av hans upptäckt av ”aquaporiner” som transporterar vatten till cellerna. Dessa vattenkanaler har visat sig vara mycket viktiga för cellens hydratisering, transport av näringsämnen till cellerna och eliminering av toxiner från cellerna. 

​Om ni önskar fördjupa er i ämnet vatten, rekommenderar jag er att gå in på Dr. Masaru Emoto’s, Dr. Fereydoon Batmanghelidj’s och Dr. Faris Al Hajri’s hemsidor:

www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html
www.watercure.com
www.farisalhajri.com

Hur mycket vatten bör vi dricka per dag? 
Mellan tummen och pekfingret bör man dricka 45 ml/ kg kroppsvikt dagligen. Vid sjukdomstillstånd öka till 60 ml/ kg kroppsvikt.

Översatt till olika kroppsvikter för en frisk person:

VIKTEN AV VATTEN
2_SWE_WATER_20191012.png

Vi vill nämna att USA började använda 2,5 pH-vatten för att städa på fängelserna runt om i landet. Det kallas för “hypochlorous acid water” och är helt ofarligt. Tänk om alla i världen kunde städa med detta vatten istället för med alla kemikalier som nu används? Vad mer är möjligt i livet?

LÄS OM MAT >

bottom of page