top of page
Toves testimonial
1b_NY_WOMAN_Vector_body_20191031.png
TOVES TESTIMONIAL

TOVES FETTNEDGÅNG MED BÜLOWMETODEN

Jag har vägt över hundra kilo de senaste sex åren. Jag gick igenom en graviditet och en förlossning med denna vikt och överlevde. Jag var helt säker på att jag aldrig mer i mitt liv skulle väga normalt igen. Jag hade accepterat att så var fallet, att jag för alltid skulle vara ordentligt överviktig i mina ögon men i vardagsmun lida av fetma.


Jag har provat det mesta inom bantning och aldrig riktigt fattat att det var min livsstil som det var fel på. Jag gjorde som coacherna på viktväktarna sa, jag åt mitt pulver som dietisterna som arbetade på itrim hade sagt att jag skulle göra men jag kunde aldrig hålla mig kvar i den typen av liv, Jag föll alltid tillbaka till smågodis, mängder av läsk men framförallt chipsen. Jag kunde aldrig se mitt missbruk, förstod aldrig att det inte var hälsosamt, alla andra kunde ju äta allt men ändå se normala ut.

Våren tjugohundra femton så sa min mamma att hon skulle boka in ett nytt möte med Eva, min mamma hade gått hos Eva något år tidigare och kände att det var dags för en ny kur.
Bluff och båg det var det jag tänkte att det var. Undrade över vad det var för en kvinna som skulle försöka ändra min mamma, det kommer aldrig att fungera, jag vet hur vi äter i den här släkten, vi kommer alltid att vara feta.
 
Min mamma frågade mig om jag inte skulle ta och följa med och träffa Eva, köra samma kur som henne, så att vi kunde stötta varandra. Aldrig sa jag. Det var bara trams, varför skulle jag lägga pengar på någonting som jag inte trodde på.


Efter ytterligare några frågor och funderingar från min mamma om jag inte skulle följa med för bara en träff, så gick jag till slut med på det. Vi åkte in till Evas kontor och jag var otroligt nervös. Att någon annan än jag själv skulle granska min kropp var i tanken otroligt obehagligt. Att få träffa Eva i egen hög person gör att man genast slappnar av, hon får en att känna sig vacker och välkommen även om man väger en bra bit över hundra kilo.
 
Vi satt hos Eva i över en timme och pratade om hur allt skulle gå tillväga, hur vi skulle ringas varje dag, att jag skulle väga mig varje morgon och äta på ett sätt som jag aldrig någonsin hade gjort innan. Att jag absolut inte fick träna för då skulle inte siffrorna på vågen gå åt rätt håll. När vi gick mot bilen efter mötet med Eva så var jag fortfarande skeptisk men ändå otroligt nyfiken.

Men, jag hade bestämt mig. Jag skulle inte lida av fetma längre, jag skulle vinna kampen om min egen kropp. För det är något som man måste ha gjort, man måste ha bestämt sig att nu räcker det! En kamp det blev det, både fysiskt och psykiskt. Min första kur varade i fyrtio dagar, tuffa fyrtio dagar, men så otroligt värt det.


Jag gick från etthundratio kilo till nittiotre kilo på dessa fyrtio dagar. Sjutton kilo och nästan nittio centimeter runt om på kroppen tappade jag på dessa dagar. När vi sedan klev in i fas två så var jag livrädd, tänk om jag skulle gå upp allt igen, även om jag hade lärt mig hur, när och vad jag skulle äta. Det var min största mardröm, att jag skulle gå upp alla kilon och centimetrar igen. Det vart motsatt effekt, jag fortsatte att rasa.

 

I slutet på september körde vi igång med en kur till för att nå målvikt. När jag startade kur nummer två vägde jag åttiosju kilo, jag hade alltså under fas två och fas tre, alltså börjat leva mitt nya normala liv gått ner ytterligare sex kilo och ett gäng centimetrar. Det var första sommaren sen jag träffade min blivande man som jag hade kunnat hålla min vikt och kunnat ha både bikini och shorts på mig och känna mig otroligt bekväm i det.
 
Under den andra kuren hos Eva så tappade jag ytterligare tolv kilo och väger idag sjuttiofem kilo. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna få säga att jag är normalviktig igen men tack vare Eva och hennes kunskaper om mat, hälsa och välbefinnande så kan jag faktiskt göra det. Eva har hjälpt mig att få ett bättre självförtroende och hjälpt mig att förstå vikten vid att hålla sin hälsa i fokus.


Tack vare Evas kur och inspiration så ska jag få stå brud i maj tjugohundra sexton. Något som jag trodde att jag aldrig skulle få göra på grund av mitt svikande självförtroende och självkänsla som berodde på min vikt. Nu känner jag mig bekväm och trygg i min kropp vilket har resulterat i att jag bland annat ska få gifta mig.

Inte nog med att jag har återfunnit både självkänsla och självförtroende, jag har också blivit frisk av detta. Jag föddes med svår astma och har ätit starka mediciner för det i hela mitt liv.
Jag har haft klippkort på akuten för att jag har fått så många astma-och allergianfall. I dag så tar jag nästintill ingen medicin för min astma och min allergimedicin är neddragen till hälften mot vad jag tog innan. Det är första gången på mina tjugosju år som jag har fått sänka istället för att höja dosen på mediciner. Jag har alltid min korttidsvärkande inhalator med mig om det skulle hända något men den har inte används sen jag började hos Eva. Jag har även haft problem med min sköldkörtel i många år, under min graviditet blev det värre och läkarna var tvungna att höja mitt levaxin vid flertalgång, ibland två gånger under samma vecka.


Dosen som jag äter nu är så pass liten så att jag egentligen skulle kunna klara mig utan den för att mina värden är så pass bra igen. Men de vågar inte riktigt avskriva mig den ännu.

Så tack Eva för att just jag har fått chansen att göra denna fantastiska resa som har fått mig att få en helt ny syn på livet och som har gjort så att jag tror på mig själv igen. Jag tappade över trettio kilo med Evas hjälp och vann samtidigt så otroligt mycket mer, både mitt självförtroende och min självkänsla men jag fick också en mentor som leder mig på rätt väg här i livet.

 

Tove

LÄS FLER TESTIMONIALS >

bottom of page