top of page

CONTACT
2 . V I L T F I L É P Å E N B Ä D D A V S A L L A D med vitlökssås
För 4 personer
Ingredienser:
150 g viltfilé per person (600 g)
1 hel vitlök oraffinerat havssalt svartpeppar
4 dl ekologisk grädde
2 msk ekologiskt smör till stekning
4-5 krossade enbär
lite rödvin för att bränna ur pannan

1 ekbladssallads huvud
15-20 st. små körsbärstomater
½ gul squash1 tråg sugar snaps
1 tråg vaxbönor
Dressing: Saften av ½ citron
1 dl äkta olivolja 1 tsk Chia gelé
1 msk Tamari salt, peppar efter smak

Ångkoka vaxbönor och sugar snaps i 3 minuter. Skölj salladen och riv ner den i en salladsskål. Skiva resten av grönsakerna och lägg i skålen. När vaxbönor och sugar snaps är klara, skölj dem i kallt vatten och tillsätt i salladen. Gör dressingen. Salta peppra viltfiléerna och bryn i stekpanna till önskad ”blodighet”. Tillsätt krossade enbär och bränn av med lite rödvin. Tillsätt lite
grädde i taget så att den hinner tjocka till sig. När du anser att såsen räcker och är tillräckligt krämig, servera den med salladen.
bottom of page