top of page
CONTACT
2 . V I L T F I L É P Å E N B Ä D D A V S A L L A D  med vitlökssås
För 4 personer
 
Ingredienser: 
150 g viltfilé per person (600 g)
1 hel vitlök oraffinerat havssalt svartpeppar 
4 dl ekologisk grädde 
2 msk ekologiskt smör till stekning 
4-5 krossade enbär
lite rödvin för att bränna ur pannan
1 ekbladssallads huvud 
15-20 st. små körsbärstomater
½ gul squash1 tråg sugar snaps
1 tråg vaxbönor  
Dressing:  Saften av ½ citron 
1 dl äkta olivolja 1 tsk Chia gelé 
1 msk Tamari salt, peppar efter smak 

Ångkoka vaxbönor och sugar snaps i 3 minuter. Skölj salladen och riv ner den i en salladsskål. Skiva resten av grönsakerna och lägg i skålen. När vaxbönor och sugar snaps är klara, skölj dem i kallt vatten och tillsätt i salladen. Gör dressingen. Salta peppra viltfiléerna och bryn i stekpanna till önskad ”blodighet”. Tillsätt krossade enbär och bränn av med lite rödvin. Tillsätt lite

grädde i taget så att den hinner tjocka till sig. När du anser att såsen räcker och är tillräckligt krämig, servera den med salladen.

Läs recept 3. GÖSFILÉ MED STEKT BLOMKÅL OCH SALLAD >

bottom of page