top of page
EVA BÜLOW

Efter examen från Sofiahemmet, en svensk sjukvårdskola i Stockholm, kändes det som att någonting saknades. Kroppen behandlades som en maskin där du lätt kunde ersätta någonting i kroppen om den inte fungerade som den skulle. 

Men för mig var koppen mer än utbytbar. Den kan så mycket mer om vi ger den möjligheten. Så jag studerade allt om kroppen och hur vi fungerar. Vi är nämligen mer än en kropp, vi är också ett sinne och en själ. Och jag fann att om någon av dessa tre inte är i balans, är hela du ur balans. Det är anledningen till att vi på Bülow Clinic coachar och guidar folk på alla dessa tre nivåerna.

För 29 år sedan började jag förstå mig själv på en mer känslogrundad och spirituell nivå och insåg att om vi inte vet vilka vi är, hur kan vi då förstå någon annan? Så jag gick på vad som känns som en miljon självutvecklande kurser, vilket jag idag är mycket tacksam för och som jag har haft användning av i min forskning. 

En annan anledning till mitt intresse för hälsa var min mamma. Hon hade haft en dålig mage i hela sitt liv, vilket fascinerade mig då hon alltid experimenterade med olika sorters mat för att se vad som inte gav henne ont i magen. Men tyvärr hjälpte ingeting och hon gick senare bort i magcancer. Och så svårt och tragiskt som den än må vara att förlora någon, är det inte de roliga sakerna i livet som utvecklar oss, utan ofta är det våra motgångar som gör våra personer starkare. Upplevelsen fick mig att bli den jag är idag, men även att se mat som mer än hungerdämpande. Det är ett tillskott och bränsle till våra kroppar som således också påverkar mer än hur vi ser ut, utan hur vi fungerar. 

 

Förutom kliniken har jag även hunnit med att skriva ett par böcker. Jag brukar säga att när jag inte pratar så läser jag. Jag har läst fler böcker än det finns tid till, allt ifrån kvantfysik till kokböcker och allt däremellan. Det föll sig därför helt naturligt att jag skulle även skulle skriva själv. Boken ”Bülows Kök” publicerades 2008, och min andra bok ”Ät Vad Du Är” publicerades 2010 och jag skriver på min tredje bok som beräknas bli klar i början av 2018. De två publicerade böckerna ligger idag till grund för Bülowmetoden och den tredje som är på väg blir en fördjupning. 

Jag älskar att hjälpa folk att förbättra sin livsstil och hälsa, vilket är anledningen till att jag idag

arbetar med det. Genom åren har jag arbetat med näringskonsultation till allt från enskilda personer till spa-anläggningar till sultaner, vilket är varför det ger mig en enorm glädje att få fortsätta verka inom hälsobranschen. Jag coachar kunder på olika språk som på svenska, engelska och franska.

​​​

Eva Bülow
bottom of page